svYOUTH

Du borde lära dig tech för idag finns det överallt och i allt vi gör

Vad är tech och varför ska jag lära mig? 

Alla borde utveckla skills inom tech. Även om du inte siktar på att skaffa ett välbetalt jobb som t ex programmerare, så är det en stor fördel att både förstå och kunna använda tech i vad du än vill göra. Om du hellre vill bli influencer, om du är artist eller fotograf, har du alltså också behov att kunna tech. 
Tech handlar mycket om att lösa problem, och som du vet stöter man på massor av olika problem i livet. Därför blir man, genom att lära sig tech, också bättre på problemlösning. Man lär sig hur man bemöter ett problem och hur det kan brytas ner, för att det ska gå lättare att lösa! 

Kurser & workshops

Är du mellan 13-33 år och intresserad av att lära dig om olika programmeringsspråk, webbdesign eller animering?
Nya kurser läggs ut löpande. Våra kurserna är kostnadsfria.

Kurslokalerna är på Tjärhovsgatan 6 i Studieförbundet Vuxenskolans lokaler nära Medborgarplatsen i Stockholm.
Välkommen med din anmälan!
 

Workshop i Appdesign

Workshop i appdesign

Är du intresserad av design och vill du börja utforska IT-världen som designer?  

Då är den här workshopen perfekt för dig! 
Här kommer du att lära dig att skapa din alldeles egna App i det digitala designverktyget Figma. 

Det spelar ingen roll om du är nybörjare eller erfaren – alla är välkomna! Ta med dig din kreativitet och entusiasm, och låt oss tillsammans skapa något fantastiskt. 
 

Kurstid:
V1. torsdag 4/1 kl.10.00-13.00

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Starta eget techbolag

Starta eget techbolag

Oavsett om du drömmer om att bli nästa stora entreprenör eller om du bara vill förstå tech-branschen bättre, ger vår kurs dig de grundläggande och nödvändiga kunskaperna och verktygen.

Vi behandlar allt från idégenerering till kapitalanskaffning, juridiska aspekter och produktutveckling. Dessutom lär du dig strategier för tillväxt och hållbarhet inom tech-branschen. Vår kurs ger dig insikter från branschexperter och praxis för de färdigheter som krävs för att driva en tech-startup framgångsrikt. 

Kurstider:

v.46 torsdag 16/11 kl.17.30-19.00   
v.47 torsdag 23/11  kl.17.30-19.00  
v.48 torsdag 30/11 17.30-19.00 
v.49 torsdag 7/12 kl.17.30-19.45

Lär dig wordpress

WordPress

Lär dig att skapa en webbsida med wordpress, ett av världens mest använda CMS-verktyg. Kursen omfattas av grundläggande kunskaper och hur man bygger en webbsida från grunden i plattformen. Genomförd kurs öppnar upp möjligheter för att frilansa som webbdesigner eller söka sig vidare till högre utbildning inom webbdesign och UX. 
Inga förkunskaper krävs.

Kurstider

Kommer till våren 2024

Webbutveckling 1

På den här workshopen tar du med dig din design från föregående kurs (Webbdesign) och omvandlar den till en verklig sida med hjälp av HTML och CSS. Det här kommer ge kunskap att kunna ta en design och göra verklighet av den. Efter kursen kommer du ha kunskaper att omvandla en skiss/design till en verklig webbsida och har koll på hur HTML och CSS fungerar. 

Kurstider

Kommer under våren 2024

Webbutveckling 2

Vi lär oss att lägga in funktionalitet på webbsidan du byggde i Webbutveckling 1. Det kan tex vara ett formulär eller en inloggning. Det här kommer att ge kunskap om programmeringstänkande och logik. Efter kursen kan du med hjälp av Javascript införa funktionalitet på en webbsida och har koll på grundläggande programmeringsprinciper.
Inga förkunskaper krävs.

Kurstider

Kommer till våren 2024

Webbdesign

Webbdesign

På den här workshopen designar du en egen webbsida med layout och innehåll. Vi jobbar i moderna verktyg som Figma för att designa vår idé. Du kommer få koll på viktiga principer när man ska designa flöden för olika skärmar, menyer, innehåll mm.  

Kurstider

Kommer under våren 2024

Följ oss på instagram